KNLTB Jaarcongres

26 februari 2024

Zaterdag 17 februari 2024 hebben Rien Janssen en Erik Groothoff het KNLTB jaarcongres bijgewoond. Dit ter ere van het 125 jaar bestaan van de KNLTB op 5 juni 2024 aanstaande.

Maar liefst 2500 bestuurders én tennistrainers waren aanwezig en konden verschillende presentaties bijwonen.
(Scheidend) directeur Erik Poel ging met name in op de uitdagingen die ons te wachten staan. Met maar liefst 630.000 leden en een groeiend aantal van 200.000+ vrije spelers kent deze bond de laatste 3 jaar een enorme groei. (met name toe te schrijven aan de sterke opkomst van Padel). Hij vroeg bijvoorbeeld aandacht voor de veranderende maatschappij waarbij aanbod afgestemd op de wensen van de ’verwende’ sporter key is.  Daarnaast is het een uitdaging om tennis als LESSPORT voor de jeugd tot wedstrijdsport te promoveren.

Speciale gast ALEX CORETJA (wie kent hem niet..!) had een motiverende presentatie gebaseerd op zijn eigen ervaringen als TOP tennisser.

Als toetje op deze goed georganiseerde dag hebben wij nog naar een spannende dubbelspel wedstrijd gekeken tussen het Nederlandse duo Botic vd Zandschulp/ Robin Haase en de Amerikanen Lammons/Withrow.
Gewonnen door de Nederlanders in de super Tiebreak. 

Vooruitkijkend kunt u vast een datum in uw agenda’s reserveren: namelijk 5 juni. Dan organiseert TV Zijtaart hun Senior 50+ toernooi. Heel toevallig valt dat samen met de officiële jubileum datum van de KNLTB.
Wie weet wat daar nog voor iets moois uit voortkomt..

Nieuwscategorieën